Web-kamerakuvaa Toskanasta


Tässä Toskanan Giglionon web-kamerasta tänään bongattu mahdollinen Nibiru klo 5 kohdalla.

Kommentit

  1. Ompa se punainen.

    VastaaPoista
  2. Valontaittovirhe linssissä.

    VastaaPoista
  3. Ottakapa vastavaloon kuva. Juurikin niin, että kirkas valo tulee vaikka nyt sitten vasemmalta ylhäältä.
    Lens flare hakusanalla löydätte lisää.
    (vakkapa http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/lens-flare.htm).
    Tuosta voi laskea, että kamerassa on ainakin kaksi linssiä etulinssin lisäksi. Sillä siinä näkyy se voimakkaapi ja punaisempi heijastus ja viistosti sen alapuolella isompi mutta haaleampi pallukka.

    Ja jos ajatellaan tuota ajankohtaa, niin mitä luultavimmin aurinko on ollut suunnilleen samalla korkeudella kameraan nähden aina samoihin aikoihin. Joten ei ole mikään ihme jos heijastukset tulevat aina samaan aikaan näkyville.

    Se, että heijastus on pyöreä, kertoo siitä, että kuvataan ns. täydellä aukolla, joka onkin oletettavaa kun kyseessä web-kamera.

    Valokuvausta reilun 30 vuotta harrastaneena, uskon tunnistavani kyseisen ilmiön.

    VastaaPoista
  4. Sen verran vielä, nyt kun luin noita kommenttiketjun postauksia kuvan lisäämisen ajalta, että kun Sky Watcher mietti pallukan liikkumista kuvissa je, että onko joku mahdollinen selitys jäänyt miettimättä. Niin ylle postaamani on se selitys. Eli kun auringon kulma muuttuu kameraan nähden, niin myös flare liikkuu linssistössä.
    Jos tuolla olisi sellainen kuva, missä olisi vaikka pilvistä auringon kohdalla ja tuo heijastuma näkyisi, voisi jo alkaa epäilemään jotain muutakin selitystä.

    VastaaPoista
  5. Tässä ei ollut kovinkaan kauaa kun joku ihmetteli miksi Nibiru näkyy joskus myös pilvisenä päivänä noissa web-kameran kuvissa.

    Tässä yksi kuva otettu pilvisenä päivänä tai oikeastaan pilven läpi häämöttävä punainen kohde.

    http://api.ning.com/files/rq3DVWxENVGvoViAChb3-83Voo6PWH1Xs5N8G2wgkO6SXdymtcUAZDIYoLRLVZ6vW-Nnj33J4C742RwYpph9SG9cJCbrNVTJ/campese1126.jpg

    Tässä linkissä lisää kuvia kyseisestä web-kamerasta joita tallennettu huhtikuusta alkaen.

    http://poleshift.ning.com/profiles/blog/show?id=3863141%3ABlogPost%3A996854&commentId=3863141%3AComment%3A1011334&xg_source=activity

    VastaaPoista
  6. Voimakas auringonpaiste ohuemman pilvi kerroksen läpi luo joka tapauksessa saman flaren lissistön sisään.
    Katselen hiukan myöhemmin likkisi =)

    VastaaPoista
  7. Kuten ehkä huomaat, jokaisessa noista kuvista on aurinko ihan kunnolla ylivalottanut vasenta reunaa. Eli aurinko on näkyvillä noissa kuvissa kyllä. Kaikissa noissa kuvissa, missä flare on erittäin voimakas, näkyy myös se isompi "pallukka". Siis se sama joka näkyy erittäin hyvin tuossa muokkaamassasi kuvassa.
    Jos vaikka tarkastelemme tuota 16:11 kuvaa. Siinä paksun pilven kohdalla on tuo punainen täplä (ja sen vieressä se isompi ja hailakkaampi). Ajatteleppa kuinka kirkas sen pitäisi olla, että se näkyisi tuon pilven läpi. Jos se olisi jokin kappale, pitäisi sen olla pilven sisässä jotta se hohkaisi ja ylipäätään näkyisi, tai pilven alapuolella. Ja mihin se katoaa auringon kanssa samaan aikaan?
    Luitko muuten sen linkin alkutekstin?

    En väitä, etteikö Nibirua ole olemassa. Mutta näissä kuvissa sitä ei ole. Ajattele asiaa vielä näinkin. Miksi se ilmestyy vasta kun aurinko tulee sopivaan kulmaan kameraan nähden. Jos se olisi noin kirkas, miksi sitä ei näe paljaalla silmällä?

    VastaaPoista
  8. Katsoppas 17.p kuvat.
    Siellä on komeita flareja iltapäivästä.
    16:20 kohdassa näkyy myös tuo sama punainen, vaikkei sitä muisssa näykkään.

    VastaaPoista
  9. Otin muutaman kuvan lissiheijastuksista (flare).
    http://5.9.23.40/kuva1.jpg "pyrstötähti"
    http://5.9.23.40/kuva2.jpg "landing"
    http://5.9.23.40/kuva3.jpg "fading away"

    Tässä tietenkin harmina se, että aurinko on puiden takana ja koska heijastus noudattaa lähteen muotoja, hajoaa kuva pienemmiksi osiksi.

    Seuraavaksi voin ottaa sellaisen kuvan missä on useita pienempiä aurinkoja oikean ympärillä. Eli kun ottaa kuvan lasin läpi sopivassa kulmassa, lasi heijastaa auringon itsestään myös. Mitä useampi lasi, sitä useampi heijastus. Tämä kuitenkin menee toiselle päivälle, koska aurinko on jo niin matalalla, etten saa yhteenkään ikkunaan sopivaa heijastusta.

    VastaaPoista
  10. Tuon kohteenhan piti suurentua mitä lähemmäs se tulee, mutta sehän näyttää olevan aina samankokoinen ainakin mitä olen seurannut tuon kyseisen sivun kuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti